Kemi

Reaktions hastighed.. Nogen der kan hjælpe? HASTER

19. februar 2015 af Malene121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en så sød der kan hjælpe med opgave a c og d??

Nedenstående tabel viser sammenhørende værdier af tiden t og koncentrationen af hydroxidioner, [OH-] fra et forsøg, hvor både koncentrationen af eddikesyre ethylester og hydroxidioner var 0.0500 M

t (       )     konc.(M)
0                  0,05  

4                0,0441
9                0,0386
15              0,0337
37              0,0228
83              0,0136
143            0,0089

a) I hvilket forhold reagerer eddikesyre ethylesterne og hydroxidionerne?

b) Bestem reaktionens orden og opskriv reaktionens hastighedsudtryk. 

Det er 2.orden og eaktionens hastighedsudtryk: V*k[A]^2

c) Bestem hastighedskonstanten k.

d) Beregn halveringstiden T1/2 og kontrollér denne på den grafiske afbildning


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af mathon

                    O                                                         O
                    ||                                                          ||                     
            CH3-C - O - CH2-CH3   +   OH-   --->   CH3CO-   +   HO-CH2-CH3     
            eddikesyreethylester

 
        a)
                   CH3-C - O - CH2-CH3   :   OH-   =  1 : 1


Svar #2
19. februar 2015 af Malene121 (Slettet)

Tusind tak :)

Kunne du eventuelt hjælpe med opgave c od d?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2015 af mathon

b)
     reaktionen er af 1. orden

                            \left [ ESEE \right ]_t=0,042508\cdot 0,988168^t=0,042508\cdot e^{-0,012073\cdot t}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af mathon

c)

                           e^{-k}=0,988168

                           -k=\ln(0,988168)

                           k=-\ln(0,988168)         
                
                           k=0,012073\; s^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2015 af mathon

d)
                       T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}=\frac{\ln(2)}{0,012073\; s^{-1}}=57,415\; s


Svar #6
19. februar 2015 af Malene121 (Slettet)

Er det ikke 2.orden? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2015 af mathon

     Nej
                den bedste regressionskurve med størst R2 fås ved eksponentiel regression.

                       \left [ ESEE \right ]_t=\left [ESEE \right ]_0\cdot a^t

hvilket jo også gør, at der kan være tale om halveringstid.


Svar #8
19. februar 2015 af Malene121 (Slettet)

Jeg har vh. af en graf fået den til at være 2. orden?


Svar #9
19. februar 2015 af Malene121 (Slettet)

tiden er i minutter?


Svar #10
19. februar 2015 af Malene121 (Slettet)

hvor har du tallene fra, hvilke tal bruger du?


Svar #11
19. februar 2015 af Malene121 (Slettet)

Nogen der kan forklar mig det? Hvilke tal bruges der til at udregne halveringskonstanten og halveringstiden? Evt. med ord. 

Jeg har fået det til 2.ordens hvor jeg har lavet en graf


Svar #12
19. februar 2015 af Malene121 (Slettet)

?? Nogle der kan hjælpe


Skriv et svar til: Reaktions hastighed.. Nogen der kan hjælpe? HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.