Matematik

Hvad fortæller konstanterne om udviklingen?

19. februar 2015 af malthej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg søger hjælp til a) 

Der er jo allerede oplysninger om, hvad f(x) og og x fortæller. Hvad skal jeg så redegøre for omkring konstanterne a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2015 af peter lind

Beregn f(0) og f(x+1)-f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal forklare betydningen af konstanten -50 og konstanten 3900 . I en lineær funktion

        f(x) = ax + b

gælder der, at   f(0) = b , og at   f(1) - f(0) = a . Benyt dette i forklaringen.

b) Man skal løse lligningen     f(x) = 2100 .


Svar #3
19. februar 2015 af malthej (Slettet)

Kan a) ikke blot beskrives med ord

Rettet:(Uden inddragelse af diverse beregninger)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det kan beskrives i ord. Vejledningen i #1 og #2 skulle hjælpe dig til at formulere beskrivelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2015 af 123434 (Slettet)

a=-50 (befolkningen falder med 50 personer)

b=3900 (der boede 3900 personer på Samsø i 2011)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. februar 2015 af peter lind

a  Du mangler at angive at det er med 50 personer om året


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. februar 2015 af 123434 (Slettet)

6#

Selvfølgelig

a=-50(Samsøs befolkning falder med 50 personer om året)


Skriv et svar til: Hvad fortæller konstanterne om udviklingen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.