Matematik

Sammensatte funktioner?

21. februar 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan forklare mig sammensatte funktioner på den nemmeste måde der overhovedet findes, da jeg har svært ved at forstå netop dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af mathon

              f(g(x))=f{\circ}g(x)

eks.
              f(x)=2x^2-8         g(x)=3x+14

              f(g(x))=2\cdot \left (g(x) \right )^2-8=2\cdot \left (3x+14 \right )^2-8=2\cdot (9x^2+84x+196)-8=

                     18x^2+168x+392-8=18x^2+168x+384


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2015 af peter lind

Jeg prøver om det at holde sig til den mere praktiske del kan hjælpe dig

Du har to funktioner f(x) og g(x)  f(g(x)) betyder at du skal erstatte x i f(x) med g(x). Hvis du i stedet kalder variablen i f(x) for y skal du sætte y = g(x)

eks.

f(x) = sin(3x-2)   g(x) = x2+3

For at finde  f(g(x)) skal du erstatte x'et i f(x) med g(x) altså f(g(x)) = sin(3*g(x)-2) = sin(3(x2+3) -2) = sin(3x2+7)

Hvis du i stedet vil finde g(f(x)) er det x'et i g(x) du skal erstatte med f(x) altså

g(f(x)) = f(x)2+3 = sin2(3x-2)+3


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.