Matematik

Vektor uden hjælpemidler

22. februar 2015 af l2235 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa har fået opgaven som lyder : Vi har vektorerne c->=(t,2) og d->=(4,7). Bestem t således at arealet af trekanten udspændt af c-> og d-> er 10. 

Forstår ikke opgaven fordi vi jo kun har 2 vektorer. Skal man ikke have 3 ? 

Mange tak på forhånd af den hjælpeløse pige :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af mathon

        A_{trekant}=\frac{1}{2}\cdot \begin{Vmatrix} t &4 \\ 2& 7 \end{Vmatrix}=10

                                 \begin{Vmatrix} t &4 \\ 2& 7 \end{Vmatrix}=20

                                \left | t\cdot 7-2\cdot 4 \right |=20

                               \left | 7t-8 \right |=20

                               7t-8 =\pm 20


Svar #2
22. februar 2015 af l2235 (Slettet)

Svar #1 

Jeg har gjordt sådan her er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af mathon

         A_{trekant}=\frac{1}{2}\cdot \left | \widehat{\overrightarrow{c}}\cdot \overrightarrow{d} \right |=\frac{1}{2}\cdot \left |\begin{pmatrix} -2 &4 \\ t&7 \end{pmatrix} \right |=10             

                          \left | -2\cdot 4+t\cdot 7 \right |=20

                          \left | 7t-8 \right |=20

                          7t-8 =\pm 20


Skriv et svar til: Vektor uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.