Kemi

Syre-basetitrering - opgaver

22. februar 2015 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Er der nogen, der kan hjælpe med disse opgaver??

1) Beregn pH i 0,0072 M HNO3

2) Hvad er den aktuelle koncentration af OHi 0,0040M NaOH? Beregn dernæst den aktuelle koncentration af H3O+ og pH. 

Beregn pH i 0,0040M Ba(OH)2.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af mathon

1)
                    HNO3 er en stærk syre,
   hvorfor
                    pH=-\log\left ( c_s \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2015 af mathon

2)

                        \left [ OH^- \right ]=c_b=\left [ NaOH \right ]

    Ved 25°:
                        \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-14}}{\left [ NaOH\right ]}

                        pH=14+\log([OH^-])

                      


                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af mathon

Beregn pH i 0,0040M Ba(OH)2.

Ved 25°C:
                        \left [ OH^- \right ]=2\cdot c_b=2\cdot \left [ Ba(OH)_2 \right ]

                        pH=14+\log([OH^-])=14+\log(2\cdot [Ba(OH)_2])


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2015 af Heptan

#2

[NaOH] = 0

[OH-] = c(NaOH)

#3

[Ba(OH)2] = 0

[OH-] = 2 · c(Ba(OH)2)


Skriv et svar til: Syre-basetitrering - opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.