Matematik

Eksponentien funktion.

23. februar 2015 af julle1991 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave.

For de to nabobyer Abra og Cadabra har man opgjort, at indbyggertallet i Abra i løbet af 2004 voksede med 20%, mens indbyggertallet i Cadabra faldt med 10%. Derefter havde de to byer lige mange indbyggere. Hvor stor en procentdel udgjorde Abras indbyggertal af Cadabras i begyndelsen af 2004? 

Men er lidt i tvivl om fremgangsmåden herefter, håber I kan hjælpe..

y(a)=b*1,20x

y(c)=b*0,90x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

        Any = Agammel · 1,20

        Cny = Cgammel ·0,90

Bestem forholdet   Agammel/Cgammel ud fra oplysningen, at Any = Cny .


Svar #2
23. februar 2015 af julle1991 (Slettet)

Det er præcis det jeg ikke ved hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen  Any = Cny  giver så

        Agammel · 1,20 = Cgammel ·0,90

Bestem nu forholdet   Agammel/Cgammel  .


Svar #4
23. februar 2015 af julle1991 (Slettet)

Kan det passe svaret er 75 %? :) Og tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Eksponentien funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.