Matematik

Hjælp skal aflevere den her Fredag og sidder fast! Dx

25. februar 2015 af MateMatik02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg er i gang med en aflevering og jeg er kørt helt fast i en opgave.

Beskrivelse:

Tæt ved byen Ilulissat ligger Isfjkorden. Den er 50 km lang og do den kælver hvert døgn 70 mi0. tons is ud i fjorden. Isbjergene har en massefylde på 0.9g/cm3. Det betyder at 9/10 af sibjerget ligger under vandoverfladen.

Problemstilling:

Bergen rumfanget af den is, der produceres hver dag af Isfjorden.

Mit svar:

På en eller anden måde har jeg fået svaret 77777,7778 km3, jeg ved bare ikke helt om det er rigtigt, eller hvordan jeg har fået det (jeg besvarede spørgsmålene før jeg skrev dem ned)

Så hvis nogen kunne hjælpe mig ville det være fedt!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2015 af mathon

 Isens massefylde  0,9 g/cm3  =  0,9 ton/m3

            Masse = rumfang gange massefylde


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2015 af mathon

                      R=\frac{m}{mf}=\frac{7\cdot 10^7 \; ton}{ 0,9\; \frac{ton}{m^3} }


Skriv et svar til: Hjælp skal aflevere den her Fredag og sidder fast! Dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.