Matematik

Tangent til funktion

25. februar 2015 af omgnnamein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg er stødt på et problem med denne opgave:

Linjen l har ligningen:
y=-2x+1
Den er tangent til grafen for funtionen:
f(x)=x^(2)+bx+c
i punktet P(1, f(1))

a) Gør rede for, at f'(1)=-2 og f(1)=-1, samt bestem tallene b og c.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2015 af peter lind

f'(1) er hældningen af tangenten i punktet og tangenten har hældningen -1

Tangenten og funktionen går begge gennem samme punkt i (1, f(1) ) Ud fra tangentens ligning kan du så bestemme f(1)

Find f'(x) og indsæt den kendte værdi i f(x). Det giver en ligning til bestemmelse af b

Indsæt dernæst det kendte punkt i f(x). Det giver så en ligning til at finde c


Svar #2
25. februar 2015 af omgnnamein (Slettet)

Mange tak! :-) 


Skriv et svar til: Tangent til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.