Matematik

HJÆLP mat problem

07. marts 2015 af kisserdeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antallet af danske brugere af Facebook kan for perioden december 2007-januar 2009 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:

y=300 841*1,147^x,

hvor y er antallet af danske brugere, og x er antallet af måneder efter december 2007

a) Bestem hvor mange procent antallet af danske facebook-brugere vokser med pr. måned og 
bestem antallet af danske Facebook-brugere i december 2007.

Nogen der kan hjælpe????


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af LubDub (Slettet)

antallet af danske Facebook-brugere i december 2007?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at fremskrivningsfaktoren a = 1+r , hvor r er den relative vækst for 1 enhed af x (1 måned).

I den eksponentielle model   y = f(x) = b · ax , er b = f(0) funktionsværdien for x = 0 , dvs her er b antallet af danske FB-brugere i december 2007.


Skriv et svar til: HJÆLP mat problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.