Matematik

Eksponentiel funktion

09. marts 2015 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa. Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg ikke helt forstår

Spørgsmålet er:

Vil væsken i følge modellen blive afkølet til 0 grader?. Vil væsken i virkeligheden blive afkølet til 0 grader?

y=99,096*0,98^x

y = væskens temperatur i grader

x = tid i minutter

ifølge modellen vil væsken ikke blive afkølet til 0 grader, men hvorfor vil væsken ikke det? er det fordi man ikke kan dividere med 0, eller hvad ?

I virkeligheden kan det da godt ske, kan det ikke? 

Jeg håber i vil hjælpe mig, Knus Liva 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af mathon

        0,98^x     er en aftagende eksponentiel funktion med x-aksen som asymptote.


Svar #2
09. marts 2015 af LivaAaa (Slettet)

ja okay. tror jeg forstår det nu. Tak for det :-)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.