Matematik

Kugler - ligning og linje ved parameterfremstilling

09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejjjjj. 

Jeg er kommet i nød og har problemer med følgende opgave. 

En kugle er fastlagt ved ligningen (x+1)^2+(y-1)^2+(z-4)^2=38 og en linje ved parameterfremstillingen (SE VEDHÆFTET FIL). 

a) Vis at linjen tangerer cirklen

Jeg havde faktisk troet at jeg skulle løse ligningen og indsætte i diskriminantformlen osv, men så får jeg to løsninger, og når linjen skal tangere cirklen, skal jeg jo kun have én løsning. Er der nogen som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-09 22.30.23.png

Beregn afstanden d fra kuglens centrum C til linien og vis, at denne afstand er lig med kuglens radius r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2015 af peter lind

Du må have lavet en regnefejl eller der er en fejl i din ligning


Svar #3
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

#2

Sådan er den skrevet op i bogen "Vejen til matematik A2" 


Svar #4
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

#1 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan følge din egen fremgangsmåde eller fremgangsmåden i #1. Den viste linie er tangent til kuglen

        (x+1)2 + (y-1)2 + (z-4)2 = 33

men ikke til den viste kugle.

Din opgaveformulering omtaler "cirklen" to gange. Det skal vel være "kuglen"?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2015 af Stats

Og så bliver man irreteret, hvis man har knoklet med den i lang tid, Ikke også #0 ?

:'D

Kender det alt for godt selv... Den skide toilet bog >:(
Den har voldt mig mange timer derude >:(

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Jeg spørger min lærer om der er en fejl så. Der står 38 i bogen. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2015 af mathon

                                d=\frac{\left | \overrightarrow{r}\times \overrightarrow{P_oC} \right |}{\left | \overrightarrow{r }\right |}=\frac{\sqrt{\left | \overrightarrow{r} \right |^2\cdot \left |\overrightarrow{ P_oC} \right |^2-\left (\overrightarrow{r}\cdot \overrightarrow{P_oC} \right )^2}}{\left | \overrightarrow{r} \right |}


Svar #9
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

#6 

Jeg er SÅ enig. Jeg har brugt hele dagen på at greje den opgave nu... 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2015 af Stats

Har du sittet på toilettet hele dagen :S

Stakkels dig.. :O
Din lærer skylder dig vist en hel pakke toilet papir :'D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #11
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

#8 og #1

Mener i, at opgaven kan løses som den står? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2015 af Stats

nej... Der er en fejl i din opgave, med mindre at du ikke har lavet en aflæsningsfejl

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #13
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Det har jeg ikke. Har tjekket :-DD

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Er det hele opgaveformuleringen i #0? Der omtales jo både en kugle og en cirkel.

Jeg har muligvis en regnefejl i min afstandsberegning for linien og kuglen, der lå til grund for konklusionen i #5.


Svar #15
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Det er hele formuleringen ja.....

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Men så er der jo fejl i formuleringen ved at der omtales en cirkel, som ikke ellers er defineret, med mindre der er en opgave, der går forud for denne opgave.


Svar #17
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Det er det heller ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvis opgaven er, som du har formuleret den i #0, giver den ingen mening.


Svar #19
09. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Den er ordret som jeg har nedskrevet den...

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

Så genlæs min konklusion i #18. Er kuglens ligning givet således i opgaven?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.