Fysik

Forsøg om Joules lov

12. marts 2015 af Colgate, (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg er i færd med at lave rapport om et forsøg, hvor formålet er at undersøge omsætningen af elektrisk energi til termisk energi (og Joules lov).

Jeg skal beregn Pterm, men aner ikke, hvordan jeg gør.??

Jeg har en formel, der siger Pterm=ΔEterm/Δt. Men jeg forstår ikke, hvad ΔEterm? er. 

Jeg kender strømstyrke, spændingsforskel, temperaturen og tiden.

Mildest talt, er jeg helt stået af...


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

   Joules Lov:
                         E=E_{term}

                 U\cdot I\cdot t=m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T

                 \mathbf{\color{Red} P_{term}}=\frac{\Delta E}{t}=\frac{E_{term}}{t}=\frac{U\cdot I\cdot t}{t}=\mathbf{\color{Red} U\cdot I}


 


Svar #2
12. marts 2015 af Colgate, (Slettet)

Bare for at være sikker.. svarer U til spændingsforskel og I til strømstyrken?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af htxstudenten (Slettet)

ja, men normalt bruger man u og ikke U til betegnelse af spændingsforskel


Svar #4
12. marts 2015 af Colgate, (Slettet)

Jeg ville være rigtig taknemmelig, hvis du gad at tage et kig på mine udregninger. Giver det mening?

Jeg er nemlig blevet bedt om at bestemme Pterm og U. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2015 af mathon

u for variabel spænding U for konstant spænding.


Skriv et svar til: Forsøg om Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.