Fysik

Fra potentetiel energi til kinetiske energi

15. marts 2015 af selmalyn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udlede et udtryk for den hastighed en bil (der triler ned af bakke) vil kunne opnå hvis al den potentielle energi bliver omsat til kinetisk energi.

Jeg tænkte umidlbart at man ville kunne beregne dette, hvis man kender den mekaniske energi også kunne man bare sætte den potentielle energi til nul (nulhøjden), altså bare bruge formlen:

Emek=Epot+Ekin

Er det korrekt?

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af peter lind

det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Emek,top = mgh + 0

Emek,bund = 0 + ½*m*v2

Sæt disse lig med hinanden og isolér v.


Skriv et svar til: Fra potentetiel energi til kinetiske energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.