Matematik

funktion

18. marts 2015 af Bokkiesundstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey nogle som kan hjælpe med opg 3 og 4 

takker på forhånd :D 

Vedhæftet fil: Aflevering 21-2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3.

En funktion f er bestemt ved

        f(x) = 5x - ex , -4 ≤ x ≤ 8 .

Bestem funktionens maksimum.

-----------------------------------------------------

Opg 4.

En funktion f er bestemt ved

        f(x) = x3 - 3x2 + 2x .

Det oplyses, at f har to tangenter med hældningskoefficient 11.

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3.

Find mulige ekstremumspunkter i intervallet ]-4;8[ ved at løse ligningen

        f '(x) = 0 ,

og sammenlign med funktionsværdierne i intervallets endepunkter.

Opg 4.

Løs ligningen     f '(x) = 11 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2015 af peter lind

3. Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Du skal desuden teste om der er maksimum for x = -4 og x=8

4. Løs ligningn f'(x) = 11


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=5x-ex

f'(x)=5-ex

For at finde maksimum skal man differentiere funktionen og sætte f'(x)=0

f'(x)=5-ex=0

5-ex=0

5-ex+ex=0+ex

5=ex+0

5-0=ex+0-0

5=ex

In(5)=Inex

f'(1,61)=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 3. Løsningen til ligningen f '(x) = 0 er x = ln(5), og man skal så beregne funktionsværdierne

        f(-4) , f(ln(5)) og f(8)

og udvælge den største værdi.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.