Matematik

Funktions forskift

23. marts 2015 af torben3232 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion har forskriften f(x)=-x^2+2x-1

Beregn koordinaterne for funktions toppunkt 

Undersøg ved beregning om punktet (.1;-3) ligger på grafen for f(x) 

Nogle som kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2015 af Brusebad (Slettet)

Hvis ikke du kan huske formlen for et toppunkt kan du bestemme f ' og løse ligningen f ' (x) = 0.

Sæt (1, -3) ind i funktionen og se om højresiden bliver lig venstresiden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2015 af mathon

                  T=\left ( x_T\, ;\, y_T \right )=\left ( \frac{-b}{2a}\, ;\, y_T \right )=\left ( x_T\, ;\, c-a\cdot {x_{T}}^{2} \right )


Skriv et svar til: Funktions forskift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.