Matematik

Jakke - samlet omsætning

02. april 2015 af GTuurk (Slettet) - Niveau: B-niveau
På en modemesse afsatte firmaet bag skijakken 78% af sin produktion på 1.300 stk. til en salgspris på 3.500 kr.stk.

- Hvad var den samlede omsætning på produktionen i kroner? Vis beregningen

Producenten leverede 1.300 stk. Jakker hvor 23 var med fejl.

- Hvor mange jakker i procent blev leveret uden fejl? Vis beregningen

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2015 af Stats

78% af 1.300 = 1.300/100 · 78 = 1014 stk

prisen er på 3.500 dvs at omsætningen er 1.014 · 3.500 = 3.549.000 kr.

---

1.300 stk hvor 23 var med fejl, dvs at 23/1.300 = 0.01769 = 1,77%
Antallet uden fejl i % må da være 1 - (23/1.300)  = 0.9823 = 98,23%

Da Antal med fejl i procent + Antal uden fejl i procent = 100% og dermed
Antal uden fejl i procent = 100% - Antal med fejl i procent

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Jakke - samlet omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.