Matematik

Differentere udtrykket 4*(-y1)

02. april 2015 af presario (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilken regel skal man bruge når man vil differentere følgende funktion?

f(y1) = 4*(-y1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2015 af mathon

                       f(y)=-4y

                       f{\, }'(y)=-4

                       f{\, }'(y_1)=-4

        


Svar #2
02. april 2015 af presario (Slettet)

#1

                       f(y)=-4y

                       f{\, }'(y)=-4

                       f{\, }'(y_1)=-4

        

Skal den ikke differenteres til -4y1 ved den første afledte og så -4 ved den anden?

Den er jo f(y1) = 4*(-y1) og ikke f(y) = -4y


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2015 af Stats

f(y) = 4·(-y) = 4·( -1·y ) = 4·(-1)·y = -4·y

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er uden betydning, om den uafhængige variable kaldes x, y, y1 eller t eller noget helt femte. Funktionen er

        f(x) = 4·(-x) = -4x

der differentieres til

        f '(x) = -4 .

Man benytter den generelle regel

        (a·xn)' = a·n·xn-1 ,

hvor a og n er konstanter, og hvor her n = 1 og a = -4 .


Skriv et svar til: Differentere udtrykket 4*(-y1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.