Matematik

Bestemt integrale

05. april 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse integralet \int_{0}^{1}5x^{4}e^{x^{5}+1}dx

og jeg har løst det ved substitution og får det til at give e^{^{2}}-e^{1}.

Er det nok at skrive, at det giver det eller kan man forkorte det endnu mere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af peter lind

Du skal også have mellemregninger med, så man kan se hvad du har gjort. Selve facit er godt nok. normalt vil man dog skrive e1 som e


Svar #2
05. april 2015 af Tila91 (Slettet)

Ja det har jeg også på mit papir. gad ikke skrive det hele ned herinde da det tager så lang tid :)

Men kan man så sige at det endelige facit vil være e^2-e = e


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2015 af mathon

                     e^{^{2}}-e^{1}=e(e-1)

men ikke
                      e^{^{2}}-e^{1}=e            som er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2015 af Therk

Af alle tal er der kun to tal som løser ligningen

x^2 -x = x

og det er 0 og 2.

Da \mathrm e \approx 2.7 >2

så kan du ikke bare forkorte som du gør i #2! :)


Svar #5
05. april 2015 af Tila91 (Slettet)

Se vedhæftede opgave. Det er sådan jeg har gjort.

              

Vedhæftet fil:Opgave 9.058.docx

Svar #6
05. april 2015 af Tila91 (Slettet)

ah okay. så er det jo også forkert.

Så det endelige facit er e(e-1) eller kan det endelige facit godt være e^2 -e?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2015 af Therk

Alt ser fint ud indtil dit sidste lighedstegn. Som sagt i #4 kan du ikke reducere sådan der. Hvis der stod 2\mathrm e - \mathrm e SÅ ville du kunne reducere til \mathrm e. Det du gør svarer til at sige

4^2-4 = 4

Det kan vi da nemt se er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2015 af Therk

#6

ah okay. så er det jo også forkert.

Så det endelige facit er e(e-1) eller kan det endelige facit godt være e^2 -e?


Begge svar er lige gyldige!


Svar #9
05. april 2015 af Tila91 (Slettet)

Okay kan godt se den er gal nu du stiller det op på den måde :)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Bemærk, at x2 betyder x·x , ikke 2x .


Skriv et svar til: Bestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.