Matematik

Eksponentiel funktion

05. april 2015 af marcandersen1997 - Niveau: 8. klasse

For en eksponentiel funktion: 

y = 89 * 0,973x

a) Hvad sker der med y-værdien, når x-værdien vokser med 1?

b) Hvad sker der med y-værdien vokser med et tilfældigt tal k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af Therk

Hvad er dine egne bud? :) Dit spørgsmål b) er i øvrigt muligvis ikke formuleret helt rigtigt.


Svar #2
05. april 2015 af marcandersen1997

Vil du gerne hjælpe mig opgaven eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2015 af Therk

Ja, ved hjælp til selvhjælp, men jeg har ikke tænkt mig at lave din opgave for dig - det får ingen af os noget ud af. Hvad har du gjort dig af tanker?


Svar #4
05. april 2015 af marcandersen1997

Jeg forstår ikke hvad det er jeg skal, så derfor spørger jeg herinde :) Jeg har bare brug for et lille fingerpeg til at komme i gang med opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2015 af Therk

(y)

Prøv evt. at beregne y med forskellige værdier af x. Jeg tænker at du kan prøve at optegne et sildeben

\begin{tabular}{l|c|c|c|c} x & 1 & 2 & 3 & 6 \\\hline y&&&& \end{tabular}

og se om du kan se en sammenhæng mellem y-værdierne!

(Svaret på sammenhængen står helt sikkert i din matematikbog, men det er ikke dumt at gøre sig nogle betragtninger og evt. selv indse at det er rigtigt)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2015 af mathon

                  \frac{y_1}{y}=\frac{89\cdot 0,973^{^{\, x+1}}}{89\cdot 0,973^{\, x}}=\frac{0,973^{\, x}\cdot 0,973}{0,973^{\, x}}=0,973

                  y_1=0{,}973\cdot y


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2015 af mathon

                  \frac{y_1}{y}=\frac{89\cdot 0,973^{^{\, x+\mathbf{\color{Red} k}}}}{89\cdot 0,973^{\, x}}=\frac{0,973^{\, x}\cdot 0,973^\mathbf{\color{Red} k}}{0,973^{\, x}}=0,973^\mathbf{\color{Red} k}

                  y_1=0{,}973^\mathbf{\color{Red} k}\cdot y


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.