Matematik

integration ved substition

09. april 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogen, der kan hjælpe.. synes ikke at få de rigtige resultater, når jeg laver disse to integraler i hånden..

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvilke resultater får du da?

Det drejer sig om integralerne

        \int \frac{6x}{\sqrt{1+x^{2}}}\, \textup{d}x 

og

        \int e^{5x-2}\, \textup{d}x

Der kan benyttes substitution i begge integraler.


Svar #2
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg får:

e^5x-2*1/5 i nummer to

og i nummer et er jeg i tvivl om hvilken jeg kan bruge som indre funktion..


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

I Opg 1 kan man benytte substitutionen   u = 1+x2 , du = 2x dx , 6x dx = 3 du .


Svar #4
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men er nummer to rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, der benytter man jo stamfunktionen for ebx , dvs  ∫ a·ebx dx = (a/b)·ebx + k, med a = e-2 og b = 5 .

Husk i øvrigt at medtage den arbitrære integrationskonstant k.


Svar #6
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men hvordan kan 1/ kvadratroden af t integreres.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt den generelle regel

        ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k

hvor n = -1/2 . Altså

        ∫ 1/√x dx = ∫ x-1/2 dx = 2·x1/2 + k = 2·(√x) + k


Svar #8
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Det giver da -2?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad giver -2?


Svar #10
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hov, intet

Svar #11
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men hvorfor -1/2 er kvadratroden ikke blot 1/2?

Svar #12
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Når det er fordi den divideres..
Er i nævneren

Svar #13
09. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Kan det passe det giver 6 + x^2? Altså nummer 1?

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det bliver

        6·√(1+x2) + k


Skriv et svar til: integration ved substition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.