Matematik

Formel til varmeudvidelse

10. april 2015 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en formel: ΔL = L- L= al * L0 * (t2 - t1)

ΔL = ændringen i længden ift. ændringen af t.

(t2 - t1) = ændringen af temperaturen

al = udvidelsesfaktoren som afhænger af materialet

Vi antager at vi kender startemperatur og start længde:  L1 - L0 = al * L0 * (t2 - 0). Vi vil gerne finde slutlængden L1. Min bog kommer frem til formlen:L1 = L0 (1 + a* t1

Jeg kan ikke se hvordan man udleder L1 = L0 (1 + al * t1)  fra  L1 - L0 = al * L0 * (t2 - 0). Noget tid siden jeg har siddet med formler, så hvis nogle gad genopfriske det en smule for mig, vil jeg være rigtig taknemmelig :)

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2015 af mathon

               \Delta L=L_1\cdot \alpha_1 \cdot \Delta T

               L_2-L_1=L_1\cdot \alpha_1 \cdot \Delta T

               L_2=L_1+L_1\cdot \alpha_1 \cdot \Delta T

               L_2=L_1\cdot 1+L_1\cdot \alpha_1 \cdot \Delta T                den fælles faktor L_1 sættes uden for parentes

               L_2=L_1\cdot \left (1+\alpha_1 \cdot (t_2-t_1) \right )


Svar #2
10. april 2015 af johannowiz (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Formel til varmeudvidelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.