Kemi

Vands autohydronolyse

14. april 2015 af Chamo22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Please hjælp mig med denne opgave

Opskriv reaktioenen for vands autohydronolyse og forklar hvordan vands ionprodukt udregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af mathon

                         2\, H_2O\; _{\textit{(l)}}\; \; \rightarrow \; \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}\; \;+\; \; OH^-\; _{\textit{(aq)}}\; \;

ligevægtsbrøk:
                                \frac{}{}                \frac{\left [ H_3O^+\; _{\textit{(aq)}} \right ]\cdot\left [ OH^-\; _{\textit{(aq)}} \right ]}{\left [H_2O\; _{\textit{(l)}} \right ]^2}=K_v                  

                                \frac{}{}                \frac{\left [ H_3O^+\; _{\textit{(aq)}} \right ]\cdot\left [ OH^-\; _{\textit{(aq)}} \right ]}{1^2}=K_v                  

                               \frac{}{}                \left [ H_3O^+\; _{\textit{(aq)}} \right ]\cdot\left [ OH^-\; _{\textit{(aq)}} \right ]=K_v


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2015 af Heptan

Ved 25 ºC har man i ultrarent vand målt følgende aktuelle koncentrationer af ionerne fra vands egendissociation:

[OH^-]=[H_3O^+]=10^{-7}\ \textup{M}

De to koncentrationer er selvfølgelig lig med hinanden, fordi de kommer af autoprotolysen:

2\ H_2O_{(l)} \rightarrow H_3O^+_{(aq)}+OH^-_{(aq)}

Produktet af disse koncentrationer giver så:

K_v=\left ( 10^{-7} \right )^2\ \textup{M}=10^{-14}\ \textup{M}


Skriv et svar til: Vands autohydronolyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.