Matematik

Hjælp til at reducere et udryk

14. april 2015 af sinem2344 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reducér udtrykket (p-2q)2+4pq-(p-q)(p+q)
Ind til videre er jeg kommet frem til p2+2q2-2p*2q+4pq-p2-q2, men noget af det er nok forkert. Er der nogen der lige kan hjælpe mig igang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af peter lind

(p-2q)2 = p2+(2q)2-2*p*2*q

-(p-q)(p+q) = -(p2-q2) =


Svar #2
18. april 2015 af sinem2344 (Slettet)

Jeg er kommet frem til 

p2-(2q)2-2*p*2*q+4pq-p2-q2
(-2q)2-2*p*2*q+4*p*q-q2

og her er jeg så gået i stå


Skriv et svar til: Hjælp til at reducere et udryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.