Matematik

Eksponentielle funktioner simpelt

21. april 2015 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsaaa

Hvilken betydning har "r" under de eksponentielle funktioner?

Taaaak på forhånd :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2015 af mathon

                  f(x) =y=y_o\cdot (1+r)^x

r er vækstsatsen.

som i kapitalverdenen
bliver:
                                  K_n=K_o\cdot (1+r)^n


Svar #2
21. april 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Tusind tak! 

Men ved du også hvordan man laver en redegørelse af: Monotoni. Voksende og aftagende eksponentialfunktion? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2015 af mathon

Voksende eksponentialfunktion:

                      f(x)=b\cdot e^{kx}=b\cdot a^{x}=b\cdot (1+r)^{x}

                                  k>0      a> 1     r> 0     b,x\in \mathbf{R_{+}}

.

Aftagende eksponentialfunktion:

                      f(x)=b\cdot e^{kx}=b\cdot a^{x}=b\cdot (1+r)^{x}

                                  k< 0      0<a< 1     r< 0     b,x\in \mathbf{R_{+}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2015 af mathon

                   f(x)=b\cdot a^x

                   f{\, }'(x)=\ln(a)\cdot b\cdot a^x=\ln(a)\cdot f(x)

aftagende for  0<a<1  da \ln(a)<0

voksende for  a>1  da \ln(a)> 0


Svar #5
21. april 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Årh tusind tak, det var forståeligt. 

Jeg er gået i stå med den her nu. Kan du hjælpe ydeligere? 

Udviklingen i y - værdien, hver gang x øges med 1:


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2015 af mathon

           f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=a\cdot\left ( b\cdot a^x \right )=a\cdot f(x)

           \frac{f(x+1)}{f(x)}=a

Når x øges med 1 ganges y med a

Generelt:
                    \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}

                     y_2=a^{\Delta x}\cdot y_1


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner simpelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.