Kemi
koncentration af Ca2+ og mg2+ der svarer til den målte HCO3- hjælp plz
Jeg har beregnet koncentrationen af HCO3- til at være 0.0036 M. Vi gjorde det ved at titrere 100 ml vand med 0,1 M HCl.
Nu bliver jeg så bedt om at finde ud af hvor meget stor del af koncentrationen af ca2+ og mg2+ svarer til den målte HCO3. Hvordan gør jeg det :-)?
Svar #1
24. april 2015 af Heptan
Antager man at de eneste ioner i opløsningen er calciumioner, magnesiumioner og hydrogencarbonat fås af ladningsbevarelsen
![[HCO_3^-]=2\cdot [Ca^{2+}]+2\cdot [Mg^{2+}]](https://media.studieportalen.dk/images/equations/0MGXzjuM-1folhq6cutw6w==.gif)
Dvs. at [HCO3-] er dobbelt så stor som summen af koncentrationerne af de to metalioner.
Svar #2
24. april 2015 af chiqqa (Slettet)
Men jeg forstår ikke rigtigt er det ikke Mg2+ + ca2+ = 2*HCO3- ?
Og i så fald, hvordan vil jeg så beregne hvor stor en koncentration mg2+ og ca2+ svarer til den målte HCO3.
Jeg har jo beregnet HCO3 til at være 0.0036 M. Skal jeg så sige:
Mg + ca = 0.5 * 0.0036 M ?
Skriv et svar til: koncentration af Ca2+ og mg2+ der svarer til den målte HCO3- hjælp plz
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![[Ca^{2+}+Mg^{2+}]=\frac{1}{2}\cdot [HCO_3^-]=\frac{1}{2}\cdot 0,0036\ \textup{M}=...](https://media.studieportalen.dk/images/equations/ByjWfvq9Vn4kIBiH6nzRYw==.gif)