Matematik

Tilfældigheder

29. april 2015 af Heptan - Niveau: B-niveau

Hvis man taster tilfældigt på en skrivemaskine med en hastighed på 1 tast/sek, har jeg beregnet sandsynligheden for at skrive en sætning på 18 tegn til

\left ( \frac{1}{30} \right )^{18}

når skrivemaskinen har 30 tegn. Men hvor lang tid vil det tage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af SuneChr

Forstår ikke rigtig, hvad du mener med sandsynligheden for at skrive en 18-tegns-sætning.
Tiden herfor må jo være 18 sek. med den angivne hastighed.
Men hvis du ønsker at beregne, på hvor mange måder man kan taste 18 forskellige tegn i en vilkårlig rækkefølge for hvert forløb, har vi    K30,18
Skal alle disse forløb gennemprøves, skal dette tal ganges med 18 sek.
 


Svar #2
29. april 2015 af Heptan

Der tastes tilfældigt, så der vil gå en rum tid før man taster de 18 bestemte tegn i den rigtige rækkefølge.

Tegnene er ikke nødvendigvis forskellige. Hvilken formel skal jeg have fat i?


Svar #3
29. april 2015 af Heptan

Er det den her?

K(n,r)=\frac{n!}{r!(n-r)!}


Skriv et svar til: Tilfældigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.