Matematik

Hurtig hjælp :-)

30. april 2015 af Juhusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad skal man gøre i opgave c? 

Har jeg gjort det rigtigt indtil videre? Det kan da ikke passe at det maksimale antal så er 0,75 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af mathon

                            f(t)=12+3t-e^{0,5\cdot t}

                            f{\, }'(t)=3-0{,}5\cdot e^{0,5\cdot t}
maksimum kræver:

                            f{\, }'(t)=3-0{,}5\cdot e^{0,5\cdot t}=0

                                              6-e^{0,5t}=0

                                               e^{0,5t}=6

                                               0,5t=\ln(6)

                                               t=2\cdot \ln(6)


Svar #2
30. april 2015 af Juhusen (Slettet)

Kan det ikke gøres med monotoniforhold?? 

Har nemlig ikke lært det med ln  

(men for at forstå dine udregninger, vil det sige at 1,5563 er det maksimale? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2015 af mathon

monotoniforhold:

f{\, }'(x)\! :\; \;            +          0             -
               0_________2ln(6)________
f(x)\! :\; \;       voksende          aftagende

hvorfor f(x) har maksimum for  t=2\ln(6)

                f_{max}=12+3\cdot (2\ln(6))-e^{0,5\cdot 2\cdot \ln(6)}=12+6\ln(6)+6=6\left ( 3+\ln(6) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

Maksimumsværdien er dog

        \newline\newline f_{\textup{max}}=f(2\ln 6)=12+3\cdot 2 \cdot \ln 6-e^{0,5\cdot2\ln 6}\newline\newline =12+6\ln 6-e^{\ln 6}=12-6+6\ln 6=6+6\ln 6=6\cdot(1+\ln 6)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2015 af mathon

tastefejl:

                      f_{max}=12+3\cdot (2\ln(6))-e^{0,5\cdot 2\cdot \ln(6)}=12+6\ln(6){\color{Red} -}6=6\left ( \mathbf{\color{Red} 1}+\ln(6) \right )

#4
       Tak for din vågenhed!


Skriv et svar til: Hurtig hjælp :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.