Matematik

Opgave, HJÆLP

05. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave på den nemmeste måde uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af PeterValberg

Indsæt x = 0 og bestem y, hvilket giver dig skæringspunktet med y-aksen.
Indsæt y = 0 og bestem x, hvilket giver dig skæringspunktet med x-aksen

Cirklen har centrum i (-2,2) og en radius på √8 ≈ 2,8 så du skulle gerne få to
skæringspunkter med såvel x-aksen som y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af PeterValberg

Overså lige, at du kun skal finde skæringspunkterne med x-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hvorfor kun med x-aksen og hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2015 af PeterValberg

Opgaveteksten siger skæringspunkter med førsteaksen (x-aksen)

Indsæt y = 0 og bestem x, hvilket giver dig skæringspunktet med x-aksen

(x + 2)2 + (0 - 2)2 = 8
x2 + 4 + 4x + 4 = 8
x2 + 4x = 0
x(x + 4) = 0
x = 0   ∨   x + 4 = 0
x = 0   ∨   x = -4

Cirklen skærer altså x-aksen i punkterne (-4,0) og (0,0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2015 af mathon

Der blivder kun spurgt om cirkelskæring med x-aksen
y=0\! \! :

                 \left ( x+2 \right )^2+(0-2)^2=8

                 \left ( x+2\right ) ^2=4

                 x=-2\pm 2=\left\{\begin{matrix} 0\\-4 \end{matrix}\right.

skæringspunkter med x-aksen:

                 (-4,0)  og   (0,0)

                 


Svar #6
05. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Opgave, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.