Matematik

Logaritmefunktioner og deres sammenhæng med eksponentialfunktionerne

10. maj 2015 af MikkelMC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey allesammen er der nogle som eventuelt kan give mig eksempel på sammenhængen mellem Logaritmefunktioner og  eksponentialfunktionerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af SuneChr

y=\ln x\Leftrightarrow x=e^{y}
Generelt
y=\log _{a}x\Leftrightarrow x=a^{y}


Svar #2
10. maj 2015 af MikkelMC (Slettet)

Mange tak SuneChr, men er det mulighed for at du kan forklare en smule om det du har delt? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2015 af SuneChr

Logaritmefunktionens inverse, omvendte, funktion er den eksponentielle funktion, - og omvendt.
Begge funktioner er monotone funktioner og har derfor en omvendt funktion i hele deres definitionsområde.
Graferne for funktionen og dens omvendte er hinandens spejlbillede i linien y = x i koordinatsystemet.


Svar #4
10. maj 2015 af MikkelMC (Slettet)

Mange tak for din gode hjælp :)


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner og deres sammenhæng med eksponentialfunktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.