Matematik

Finde antal liter i en petroleums flaske med givende mål

10. maj 2015 af bertel98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ærligtalt temmelig lost i den her. Hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af Stats

Drej figuren 90o og anvend lidt integral regning ;)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2015 af SuneChr

Beregn rumfanget af hver af de to keglestubbe med fælles cirkulær endeflade med diameter 240.
Da rumfanget ønskes angivet i liter, omskriv da målene til dm før udregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2015 af mathon

                 V_{keglestub}=\frac{\pi }{12}\cdot h\cdot \left ( D^2+d^2+D\cdot d \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2015 af SuneChr

# 1
Er bestemt også en mulighed. Men hvorfor kun dreje 90º og ikke 360º ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2015 af SuneChr

# 4
OK, ja, - dreje 90º i planen for at lægge figuren på siden og derefter dreje 360º om x-aksen. Ja.
Der er heller ikke noget i vejen for, at x-aksen er lodret orienteret opad og y-aksen er vandret og orienteret mod venstre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2015 af mathon

Mindste diameter i øverste keglestub
er
            \left ( 1+\frac{\Delta h}{h} \right )\cdot 40=\left ( 1+\frac{20}{80} \right )\cdot 40=50        alle mål i mm


              V_{keglestub}^{nederste}=\frac{\pi }{12}\cdot2{,}5 \cdot \left ( 2{,}4^2+1{,}8^2+2{,}4\cdot 1{,}8 \right )

              V_{keglestub}^{\o verste}=\frac{\pi }{12}\cdot 0{,}6 \cdot \left ( 2{,}4^2+0{,}5^2+2{,}4\cdot 0{,}5 \right )             alle længdemål i dm

      


Skriv et svar til: Finde antal liter i en petroleums flaske med givende mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.