Kemi

Angiv den aktuelle koncentration af fast bariumhydroxid i den vandige opløsning

10. maj 2015 af enghausen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et hint til en Kemi C opgave. :-)

Den jeg søger hjælp til er b)

Er det ikke bare følgende i første omgang?
 

Men hvad mener de med "Angiv den aktuelle koncentration af fast bariumhydroxid i den vandige opløsning."?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

                       \left [ Ba^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^{-} \right ]^2=2{,}55\cdot 10^{-4}\; M^3
som for en mættet opløsning ved 25°C, når den molære opløselighed kaldes s,
giver:
                             s\cdot (2s)^2=K_o

                             s=\left (\frac{K_o}{4} \right )^{\frac{1}{3}}

                             s=\left (\frac{2{,}55\cdot 10^{-4}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=0{,}0\mathbf{\color{Red} 4}\; M
ækvivalerende
                             \left (0{,}04\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 315{,}46392\; \frac{g}{mol} \right )=12{,}6184\; \frac{g}{L}\; Ba(OH)_2\cdot 8H_2O \; _{\textit{(s)}}

                            


Svar #2
10. maj 2015 af enghausen (Slettet)

Lækkert med et svar!

Det lugter dog lidt af Kemi B / Kemi A - Det er ikke noget teori jeg har haft og vi er igennem pensum på Kemi C. Kan jeg måske få en "light" udgave? (Vi bruger bogen Basiskemi C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2015 af mathon

Lightudgaven er
for en mættet Ba(OH)2•8H2O-opløsning ved 25°C

                             s=0{,}0\mathbf{\color{Red} 4}\; M
svarende til
                             12{,}6184\; g\; Ba(OH)_2\cdot 8H_2O \; _{\textit{(s)}}\; pr.\; liter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2015 af Soeffi


Svar #5
11. maj 2015 af enghausen (Slettet)

Takker jeg fik løst opgaven! :)


Skriv et svar til: Angiv den aktuelle koncentration af fast bariumhydroxid i den vandige opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.