Matematik

Øvre grænse

13. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg den øvre grænse i opg b?


Svar #1
13. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2015 af mathon

Alment
                    \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a\cdot y\cdot (M-y)\; \; \; \; \; \; 0<y<M       

M er altså øvre grænse for y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af mathon

b)
         Væksthastigheden
                                                \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=a\cdot N\cdot (90-N)\; \; \; \; \; \; 0<N<90

         er en andengradsligning i N med rødderne N=\left\{\begin{matrix} 0\\90 \end{matrix}\right.

         og toppunktets førstekoordinat
                                                            t_T=\frac{90}{2}=45      på grund af parabelsymmetrien

                                                

         Tidspunktet hvor væksthastigheden for antallet af fødedygtige ulvepar er størst er år 1996 + 45 år =
                                                                                                                                                        år 2041                                                                                                               


Svar #4
13. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

men hvordan finder jeg den øvre grænse?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2015 af mathon

#4

                                                    t_T=\frac{0+90}{2}=45      på grund af parabelsymmetrien

eller
                           \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=-aN^2+(90a)N

                            t_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-90a}{2\cdot (-a)}=45


Skriv et svar til: Øvre grænse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.