Matematik

Ligninger som står i potens

13. maj 2015 af Sabbur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med at regne denne her:

x 2-4 = x 2 + 3x - 13

da der jo er x2 på begge sider af = så er jeg i tvivl om hvad man gør? skal man ikke bruge nulpunktsformlen? og skal bagefter også finde skøringspunktets y-koordinat.

Har brug for hjælp ASAP :)

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: WIN_20150513_105806.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2015 af mathon

             x^2-4=x^2+3x-13

             13-4=3x

             9=3x

             3=x


Svar #2
13. maj 2015 af Sabbur (Slettet)

tak :)


Svar #3
13. maj 2015 af Sabbur (Slettet)

Jeg har også denne her som jeg ikke kan regne.. har vedhæftet den :)

Vedhæftet fil:WIN_20150513_120515.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2015 af mathon

                \frac{2x}{x-3}+5=\frac{6}{x-3}-7\;\;\;\;\;\;\;x\neq 3         multiplicer med (x-3)

                2x+5(x-3)=6-7(x-3)                 gang ind i parenteserne

                2x+(5x-15)=6-(7x-21)            hæv parenteser

                2x+5x-15=6-7x+21

                7x-15=-7x+27

                14x=42

                x=3    for hvilken værdi udtrykket ikke er defineret
hvoraf
                \frac{2x}{x-3}+5=\frac{6}{x-3}-7\;\;\;\;\;\;\;x\neq 3       ikke har nogen reel løsning.


Skriv et svar til: Ligninger som står i potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.