Kemi

Vands ligevægtslov

14. maj 2015 af renzir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligevægtsloven for vand er:

[H3O+] * [OH-] = Kv

Hvorfor ser det sådan ud?

Umiddelbart tænker jeg på heterogene ligevægt, da man bruger samme princip.


Svar #1
14. maj 2015 af renzir (Slettet)

Eller måske er det fordi man sætter vands molbræk = 1 så derfor kan man se bort fra den?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2015 af LeonhardEuler

Det er korrekt. Du har da vands egendissociation

2\textup{H}_2\textup{O}\rightleftharpoons \textup{H}_3\textup{O}^+ +\textup{OH}^-

Ligevægtsbrøken er da

\textup{K}_v=\frac{ \left [\textup{H}_3\textup{O}^+ \right ] \cdot \left [\textup{OH}^- \right ]}{x(\textup{H}_2\textup{O})^2}\approx \left [\textup{H}_3\textup{O}^+ \right ] \cdot \left [\textup{OH}^- \right ]

for x(H2O) ≈ 1


Skriv et svar til: Vands ligevægtslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.