Fysik

Energibevarelse i mekaniske systemer

17. maj 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mit spørgsmål er følgende: er der energibevarelse i taljer? Altså mekaniske systemer, hvor et legeme hejses vha. trækken i en snor. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2015 af hesch (Slettet)

Ja, da. Hvis du har en udveksling i taljen: ( Trækkraft i snor ) : ( Løftekraft ) på 1:10, får du til gengæld at:

Træklængde : løftelængde = 10:1 hvilket så giver:

Trækkraft*træklængde = løftekraft*løftelængde.   ( F1*h1 = F2*h2 ).


Skriv et svar til: Energibevarelse i mekaniske systemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.