Fysik

Trykket i beholdere

17. maj 2015 af iDoesNotDoGrammar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave beskrivelse:

To beholdere med ideale gasser er forbundet med et rør, der er lukket med en hane. Den ene beholder har rumfanget V1 = 1,2L og trykket p1 = 3,5atm. Den anden beholder har rumfanget V2 = 5,0L og trykket p2 = 0,8atm. Temperaturen i begge beholdere er 21 grader C. Beregn trykket i de to beholdere ved temperaturen 21 grader C, når hanen er åbnet.

Hvordan løser jeg den? Hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2015 af Heptan

Idealgasligningen

pV = nRT

Beregn voluminet V af de to beholdere, den totale stofmængde n og den absolutte temperatur T, så kan du beregne trykket p.


Skriv et svar til: Trykket i beholdere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.