Fysik

Lydens hastighed / Temperatur

27. maj 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg ved ved at lydens hastighed, er blevet bestemt til at være 356 m/s. Jeg skal så finde temperaturen.

Hvordan gør jeg det?

Jeg ved godt hvordan man finde lydenshastighed når man har en temperatur, men ikke omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af Heptan

Isolér temperaturen i din formel (hvis du da har en formel)


Svar #2
27. maj 2015 af qqrt4 (Slettet)

Har denne: Vlyd = 331*sqrt(T/(273*K))

Men hvordan isolere jeg T? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af Heptan

v=331\ \sqrt{\frac{T}{273\ \textup{K}}} \\ \\ \Leftrightarrow v\cdot \frac{\sqrt{273\ \textup{K}}}{331}=\sqrt{T} \\ \\ \Leftrightarrow T=\left ( v\cdot \frac{\sqrt{273\ \textup{K}}}{331} \right )^2=v^2\cdot \frac{273\ \textup{K}}{331^2}


Skriv et svar til: Lydens hastighed / Temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.