Matematik

HJÆLP MED REGNESTYKKE - UDEN HJÆLPEMIDLER.

27. maj 2015 af jimmydinesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.. 

Er der nogen, som evt. kan hjælpe mig med, at forklare, hvordan man  kommer frem til resultatet -4 med dette regnestykke: 
\frac{1}{4}*(-2)^4-2*(-2)^2

Er ret dårlig til hovedregning, så en pædogoisk forklaring ville jeg være glad for!

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Du behøves jo ikke at regne den i hovedet. Observer følgende fremgangsmåde:

\frac{1}{4}\cdot (-2)^4-2\cdot (-2)^2

(-2)^4\cdot \frac{1}{4}-(-2)^2\cdot 2

=(-2)^4\cdot \frac{1}{4}-2^3

=\frac{(-2)^4}{4}-2^3

=\frac{2^4}{4}-2^3

=\frac{2^4}{4}-8

=4-8

=-4


Svar #2
27. maj 2015 af jimmydinesen (Slettet)

Mange tak! :-) Det hjalp meget.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: HJÆLP MED REGNESTYKKE - UDEN HJÆLPEMIDLER.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.