Kemi

Opløselighed af sølv(I)bromid i vand (g/100 mL)

31. maj 2015 af grahamcracker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået stillet en opgave hvor jeg skal beregne opløseligheden af sølv(I)bromid i vand (i g/100 mL). Nedenstående er de på forhånd oplyste informationer.



Jf. mine egne beregninger skulle resultatet være 5,023*10-12 g/100 mL, men min lærers beregninger (og resultat) er helt anderledes, og derfor er jeg blevet i tvivl om min egen metode?

Håber I kan hjælpe


Svar #1
31. maj 2015 af grahamcracker (Slettet)

Har selv lavet en regnefejl - mit resultat er nu 1,37261*10-5 g/100 mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2015 af mathon

Når den molære opløselighed for en AgBr-opløsning kaldes s
er
                        [Ag^+][Br^-]=K_o

                           s\; \; \; \cdot \; \; \; s=7{,}7\cdot 10^{-13}\: M^2

                          s=\sqrt{7{,}7\cdot 10^{-13}\: M^2}=8,775\cdot 10^{-7}\; \tfrac{mol}{L}

          \frac{m}{V}=s\cdot M=\left ( 8{,}775\cdot 10^{-7}\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 187{,}7722\; \frac{g}{mol} \right )=1{,}648\cdot 10^{-4}\; \frac{g}{L}=

                                                   1{,}648\cdot 10^{-5}\; \frac{g}{100\; mL}

                                           
                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2015 af Heptan

Bemærk at opløseligheden s afhænger af tilstedeværelsen af fællesioner og kompleksdannere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2015 af mathon

Når intet andet er anført, betyder opløseligeheden opløseligheden i demineraliseret vand dvs uden indhold af fællesioner eller kompleksdannere, så #3 er overflødig i denne sammenhæng.


Skriv et svar til: Opløselighed af sølv(I)bromid i vand (g/100 mL)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.