Matematik

Monotoniforhold uden hjælpemidler

02. juni 2015 af ChenYing (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved
f(x)=x^3 +3x^2-9x+16.

Bestem monotoniforholdene for f . 

Er kommet frem til at 
f'(x)=3x^2+6x-9

ved derefter at det er f'(x)=0 der skal løses og det er her jeg er gået lidt i stå

har fået d til at være 70, men når man så vil benytte sig af formlen for x, bliver regnestykket meget svært uden hjælpemidler. Hvor laver jeg fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af LeonhardEuler

Faktorisér 

            3x2 + 6x - 9 = 0  ⇔   3(x + 3)(x - 1) = 0  ⇔  x = -3  V  x = 1 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2015 af peter lind

d er forkert. Du kan gøre det lidt nemmere ved at omskrive den afledede til f'(x) = 3(x2+2x-3) og bruge nulreglen


Svar #3
02. juni 2015 af ChenYing (Slettet)

#1 har jeg ikke set før. Prøver at læse op på den måde, da jeg ikke helt kan gennemskue det.
Hvis man benytter sig af #2 ender man da ud i at have 

3x^2+6x-9=0
3(x^2+2x-3)=0
x^2+2x-3=0

Derefter udregnes d, og så x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2015 af peter lind

#3 ja


Skriv et svar til: Monotoniforhold uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.