Matematik

Funktioner

07. juni 2015 af Henriiiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Jeg har lavet en masse matematikopgaver, dog er der en opgave jeg hverken kan finde hoved eller hale i:

Ordning 1: Samtalepris 80 øre/min døgnet rundt. Abonomentpris 80 kr. pr. måned.

Ordning 2: Samtalepris 50 øre/min døgnet rundt. Abonomentpris 125 kr. pr. måned.

- Opstil en funktionsforskrift for månedsregningsbeløbet som funktion af antal samtale minuter for hvert af de to ordninger. 

- Tegn grafen for funktionen

- Besvar ud fra grafen. Hvad de koster at tale i sammenlagt 4 timer? 

- Besvar ud fra grafen. Hvor længe man kan få lov til at tale i sin mobiltelefon, hvis man har 250 kr. til regningen? 

Alt hjælp vil være mere end dejligt! På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2015 af mathon

Ordning 1:
                       f_1(x)=y=0{,}80x+80
                                                                                       når x er er antal samtaleminutter pr. måned
                                                                                       og y er månedlig samtalepris.

Ordning 2:
                       f_2(x)=y=0{,}50x+125


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2015 af mathon

at tale i 4 timer = 240 min

            y=f_1(240)

            y=f_2(240)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2015 af mathon

Hvor længe man kan få lov til at tale i sin mobiltelefon, hvis man har 250 kr. til regningen? 

       Løs
                   250=0{,}80x+80

       Løs
                   250=0{,}50x+125

og kontroller at beregningerne stemmer overens med det på graferne aflæste.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2015 af alexandersvanholm

250=0,80x+80

Du kan eventuelt multiciplere med 10 på begge sider

10\cdot 0,8x+10\cdot 80=10\cdot 250

8x+800=2500

8x+800-800=2500-800

8x=1700

\frac{8x}{8}=\frac{1700}{8}

x=\frac{425}{2}

x=212,5


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2015 af alexandersvanholm

250=0,50x+125

Multicipleres med 10 på begge sider

10\cdot 0,5x+10\cdot 125=10\cdot 250

5x+1250=2500

5x+1250-1250=2500-1250

5x=1250

\frac{5x}{5}=\frac{1250}{5}

x=250


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.