Kemi

Mol beregning

09. juni 2015 af cake8184 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor mange ammoniakmolekyler er der i en stofmængde på 0,0006 mol?

Jeg har valgmulighederne:

ca. 3,6*10^20

ca. 3,6*10*23

ca. 3,6 * 10^27

ca. 36*10*29

Jeg ved at svaret er ca. 3,6*10^20, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2015 af mathon

Antal molekyler i 0,0006 mol NH3:

           \! \! \! \! \! \! N=\left ( 6\cdot 10^{-4} \; mol\right )\cdot N_A=\left ( 6\cdot 10^{-4} \; mol\right )\cdot \left (6{,}02214\cdot 10^{23} \; mol^{-1} \right )=3{,}61\cdot 10^{20}


Svar #2
09. juni 2015 af cake8184 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Mol beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.