Fysik

Problemer med 3-Faset Vekselspænding

09. juni 2015 af Rasmuscool99 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal snart op til FSA i fysik/kemi, og jeg har lidt problemer med 3-faset vekselspænding.

Jeg forstår ikke helt det med Fasespænding og Netspænding, så håber at der er nogle, som kan forklare det (Grundigt) :)

Derudover vil jeg spørge, om hvilke ting som er vigtige at komme ind over ved 3-faset vekselspænding + Forsøg :)

Håber nogle kan hjælpe :D


Svar #2
10. juni 2015 af Rasmuscool99 (Slettet)

Tak, men forstår stadigvæk ikke det med Netspændingen og Fasespænding...


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Med "netspænding" menes vel "hovedspænding" alias "yderspænding".

Yderspændingen er spændingen mellem to faser.

Fasespændingen er spændingen mellem en fase og nullederen.

Yderspænding = fasespænding * √3  ( kan man vise ved bl.a. geometri ).

Det er især ved højspændingslinier og lignende, at man anvender hovedspænding og hovedstrøm, fordi effekten gennem linien så beregnes:

Phoved = Uhoved * Ihoved = (Ufase * √3) * (Ifase * √3) = 3*Pfase

. . . og det giver jo god mening.

Så hvis Uhoved = 50kV  og  Ihoved = 100A  i en højspændinglinie, bliver Phoved = 5MW. 

Hvad Pfase er for denne linie er man ret ligeglad med. Den er nok den samme for de tre faser, altså ligeligt fordelt.


Skriv et svar til: Problemer med 3-Faset Vekselspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.