Kemi

Vands autohydronolyse

17. juni 2015 af DavidKK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Da vand både kan optræde som syre og base, er der mulighed for, at vandmolekyler kan reagere med hinanden:

H2O + H2O ⇔ OH- + H3O+

Så falder jeg over, at der står at "I rent (helt rent) vand er reaktionen forskudt langt mod venstre".

Hvad vil det sige, at en reaktion er forskudt langt mod venstre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af mathon

Ved 25°C:

                  2\, H_2O\; _{\textit{(l) }}\; \; \rightleftharpoons \; \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \;OH^-\; _{\textit{(aq)}}

hvoraf ligevægts"brøken"

                                            \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=K_v=10^{-14}\; M^2

At ligevægten er forskudt langt mod venstre betyder, at K_v er meget lille.
                     


Svar #2
17. juni 2015 af DavidKK (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Vands autohydronolyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.