Kemi

Vurdér, hvilken syre du vil anvende til fremstilling af en pufferopløsning med pH 9,30.

06. august 2015 af viillee (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan gør man? :)
Vurdér, hvilken syre du vil anvende til fremstilling af en pufferopløsning med pH 9,30.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2015 af mathon

Brug et letopløseligt ammoniumsalt.

                pK_s(N{H_{4}}^{+})=9{,}25


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2015 af mathon

          pH=9,25+\log\left ( \frac{n_{NH_3}}{n_{N{H_{4}}^{+}}} \right )=9{,}30

          \frac{n_{NH_3}}{n_{N{H_{4}}^{+}}}=10^{9,30-9,25}=1{,}22202


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2015 af mathon

eller
            H_2P{O_{4}}^{-}   med pK_s=7{,}2


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2015 af Heptan

Find en syre med en pKs-værdi så tæt på 9,30 som muligt.


Skriv et svar til: Vurdér, hvilken syre du vil anvende til fremstilling af en pufferopløsning med pH 9,30.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.