Matematik

Er det mon rigtigt differentieret?

08. august 2015 af Sarah0000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven går ud på at differentiere funktionen:

f(x)=1/4 x4 - 5/3 x3 + 4x

Har jeg gjort det rigtigt?:

f ' (x)= 1/4 4x3 - 5/3 3x2 + 2*4x - 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2015 af SuneChr

Det er rigtigt bortset fra differentieringen af det sidste led.
Man har
(4x) ' = 4


Svar #2
08. august 2015 af Sarah0000 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2015 af mathon

            f{\, }'(x)=\frac{1}{4}\cdot 4\cdot x^3-\frac{5}{3}\cdot 3\cdot x^2+\mathbf{\color{Red} 4\cdot 1\cdot x^0}


Svar #4
08. august 2015 af Sarah0000 (Slettet)

Tak skal i have :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2015 af Soeffi

CAS.


Skriv et svar til: Er det mon rigtigt differentieret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.