Matematik

Hurtigt hjælp :)

16. august 2015 af Mo2102 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f gælder at f(3) = 200 og f(5) = 800.

Bestem en forskrift for f.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af mathon

                                     y=b\cdot a^x

                                     \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                                     a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                     b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Svar #2
16. august 2015 af Mo2102 (Slettet)

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2015 af Toonwire

Opgaven kan ligeledes løses vha. to ligninger med to ubekendte:

\left.\begin{matrix} 200 = b\cdot a^3\\ 800 = b\cdot a^5 \end{matrix}\right\}~~ ~~ a > 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2015 af mathon

                                a=\left ( \frac{800}{200} \right )^{\frac{1}{5-3}}=\left ( 2^2 \right )^{\frac{1}{2}}=2

                                 b=\frac{200}{2^{3}}=\frac{8\cdot 25}{8}=25


Skriv et svar til: Hurtigt hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.