Matematik

Funktioner og Mapel

18. august 2015 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sider og skal tegne følgende grafer hvor opgave at hver opgave skal være i samme koordinatsystem

1) Den naturlige logaritmefunktion og den naturlige eksponentialfunktion.

2) 10-talslogaritmefunktionen og eksponentialfunktionen med grundtallet 10

Problemt er at jeg har ingen anelse om hvordan man laver det i mapel.

Jeg ved at man normalt kan skrive plot(..) men jeg kan virkleig ikke finde ud af hvilken komando der er den rigtige.

Jeg ved: 

Den naturlige eksponentialfunktion =  f(x)=e^x

Den naturlige logaritmefunktion = f(x)=lnx

Håber meget der er en der måske kan give et par mapel fif 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2015 af Stats

plot([log10(x),10x,ex,ln(x)])

Du skal finde ex i paletten på venstre side, ellers opfatter maple ikke, at der er tale om det naturlige grundtal.

Husk også den firkantede parentes, når der skal være mere end én funktion i samme koordinatsystem.
" [ ] "

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2015 af Stats

..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
18. august 2015 af Anonyminized (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Funktioner og Mapel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.