Kemi

Lewis strukturer

23. august 2015 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

hvordan kan det være, at der er 2 dobbeltbindinger i både phosphorsyre og svovlsyre? For jeg har forsøgt at tegne de to molekyler uden dobbeltbindinger og det kan sagtens lade sig gøre, hvor de to molekyler kun indeholder enkeltbindinger? 

Endvidere står der i min lærebog, at Lewis strukturer svigter i dette tilfælde for de to ovenstående molekyler. Er der nogen som kan hjælpe mig med at forklare? Jeg er nemlig helt på bar bund. 

Vh 

Mie 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2015 af mathon

      H_3PO_4=(OH)_3PO

      H_2SO_4=(OH)_2SO_2


Svar #2
23. august 2015 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2015 af Heptan

Det er korrekt, og hvis man kan vælge mellem nogle Lewis-strukturer, skal man vælge den der har den mindste numeriske sum af formelle ladninger. Den korrekte struktur på billedet til højre har ingen formelle ladninger.

Den urimelige struktur (blå) har en sum på |+2 -1 -1| = 4, dvs. det er en dårlig model.

Et molekyle er mere stabilt, jo bedre fordelt ladningen er.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
24. august 2015 af Miebendixh (Slettet)

Jeg sætter stor pris på jeres hjælp. Endnu en gang tak! 


Skriv et svar til: Lewis strukturer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.