Matematik

Hjælp til funktion

03. september 2015 af Caro2003 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet funktionen f(x) = -x^(3)- 3x^(2)- 2x + k

Og en ret linje m med ligningen y = 0.25x + 3.5
a) Bestem k således at m er tangent til grafen for f

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette???


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2015 af peter lind

For at m skal være tangent til grafen for f(x) skal der gælde f'(x) = 0,25. Desuden skal de i punktet have samme y værdi så hvis x0 er en løsning skal (x0, f(x0)) ligge på linjen


Svar #2
07. september 2015 af Caro2003 (Slettet)

Det forstår jeg ikke..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2015 af peter lind

1.  Løs ligningen f'(x) = 0,25

2. Sæt den fundne værdi for x ind i ligningen for linjen m og find dermed den tilsvarende y værd

3. Sæt de fundne værdier for x og y ind i funktionsudtrykket. Det giver en ligning til bestemmelse af k


Skriv et svar til: Hjælp til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.